Recette: Délicieux Baba ganoush
Baba ganoush. Cut a shallow slit along the side of the eggplant and place into a baking dish. Remove from water, and peel skin off. Place eggplant, lemon juice, tahini, sesame seeds, and garlic in an electric blender, and puree.
The dish has a smoky, pungent flavor. Don't forget to pierce the eggplant before you put it on the grill. You can also grill it inside over a gas flame. Vous pouvez avoir Baba ganoush utilisant 6 Ingrédients et 8 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.
ingrédients de la recette Baba ganoush
- C'est 1/2 of aubergine.
- C'est 2 cc of tahini (crème de sésame).
- C'est 2 cc of huile d'olives.
- Vous avez besoin 4 cc of jus de citron.
- C'est 1 of pincée ail haché.
- Préparer of Sel, poivre.
Made with eggplant that's been fire roasted (either on a hot grill or under a broiler) to the point of shriveling, it can be served as a side dish. Typically, though, it's a cold or room temperature spread, served with pita bread or crostini or crusty French bread…or a spoon. Baba ghanoush (UK: / ˌ b ɑː b ə ɡ æ ˈ n uː ʃ /, US: /-ɡ ə ˈ n uː ʃ,-ɡ ə ˈ n uː ʒ /; Arabic: بابا غنوج , romanized: bābā ġannūj), also spelled baba ganoush or baba ghanouj, is a Levantine appetizer of Lebanese origin consisting of mashed cooked eggplant, olive oil, lemon juice, various seasonings, and sometimes tahini. It may be served with onions, tomatoes, or.
Baba ganoush petit à petit de recette
- Couper la demi aubergine en deux, entailler le dessus et enduire d'huile. Déposer sur une plaque et faire cuire 30min à 200°C. La chair doit être tendre et la peau sèche..
- Enfermer l'aubergine cuite dans une boîte plastique et laisser reposer une nuit..
- Le lendemain matin, ôter la peau de l'aubergine, puis hacher la chair au mixer..
- Ajouter l'ail, le tahini puis l'huile, mixer..
- Ajouter le jus de citron cuillère après cuillère en mélangeant et goûtant pour vérifier l'acidité..
- Assaisonner au goût, laisser reposer au frigo..
- Servir frais sur des tartines grillées ou des bouchées de pain pita avec un trait d'huile d'olive sur le dessus..
- Bon mezze libanais ! 😋.
Basic baba ganoush is always vegan, gluten free and nut free. That makes baba ganoush a great party appetizer for guests who are following special diets—as long as your accompaniments fit the bill. I like to serve my baba ganoush with sturdy raw veggies like carrot sticks, cucumber rounds and bell pepper sticks. Transfer drained eggplant flesh to the bowl of a food processor. Add yogurt (optional), tahini, garlic, lime juice, salt, pepper and spices.
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